22 Aralık 2008 Pazartesi

Dunyaya Bor Yetistiremiyoruz

(İnternet ortamında yönlendirilmiş bir iletiden alınmıştır.) Türk Telekom, Arap'ın. Telsim İngiliz'in. Kuşadası Limanı İsrailli'nin. İzmir Limanı Hong Konglu'nun.. . Araç muayene işi Alman'ın. Başak Sigorta Fransız'ın. Adabank Kuveytli'nin. İETT Garajı Dubaili'nin. Avea Lübnanlı'nın. Petkim? Ermeni'nin. (Kazak'a sattık, dediler. Kazağı bi çıkardık.. Ermeni...) Rakı , Amerikalı'nın. Finansbank Yunanlı'nın... Oyakbank Hollandalı'nın. Denizbank Belçikalı'nın. Türkiye Finans Kuveytli'nin. TEB Fransız'ın. Cbank İsrailli'nin. MNG Bank Lübnanlı'nın. Alternatif Bank Yunanlı'nın. Dışbank Hollandalı'nın. Şekerbank Kazak'ın. Yapı Kredi'nin yarısı İtalyan'ın. Turkcell'in yarısı Finli'nin Rus'un. Beymen'in yarısı Amerikalı'nın. Enerjisa'nın yarısı Avusturyalı'nı n. Garan ti'nin yarısı Amerikalı'nın. Eczacıbaşı İlaç, Çek'in. İzocam, Fransız'ın. TGRT(Fox) Amerikalı'nın. Demirdöküm Alman'ın. Döktaş Fransız'ın. Süper FM Kanadalı'nın. Hepsi Türktü. Sadece 4.5 yıl önce. Çok önemli.... ASIL DEĞERİ 9 (DOKUZ) TRiLYON DOLAR DiKKAT 9 MiLYAR VEYA 9 MiLYON DEĞiL 9 TRiLYON DOLAR... ABD SADECE 40 KIRK MiLYON DOLARA KAPATACAK.YAZIKLAR OLSUN....KAPTIRANA, VERENE SUSUP SEYREDENE....ALTI ÜSTÜ BİR MAİL GÖNDERMEKLE BU İŞ OLMAZ DİYE DÜŞÜNMEYİN LÜTFEN. VATANINI SEVEN HERKESE GÖNDERELİM, HEPİNİZİN BİLDİĞİ GİBİ ETİBANK ÖZELLESTİRİLECEK.. (VE ALICISI AMERIKA :-) VE BOR İŞLETMELERİ ETIBANK BÜNYESİNDE. KONULAN FİYAT 40 MİLYON $. LÜTFEN BİR DAHA OKUYUN VE LÜTFEN HERKESE İLETİN... YAŞADIĞIN DÜNYAYI SORGULAYAMIYORSAN, BARİ ÜLKENİ SORGULA.....

Önemli! !.......................

Borla çalışan araba üretildi, Türkiye kıskaçta. Arabayı bor madeniyle çalıştıracak patentli 600 proje olduğu ortaya çıktı. Türkiye, dünya rezervinin yüzde 70`ine sahip ve uluslararası teröristler Türkiye uyanmadan bu kaynağı ele geçirmeyi planlıyor. Bu maili çoklu yollayarak en azından bir toplum bilinci oluşmasına yardım edebiliriz...ya da direkt silin.. TMMOB ÇEVRE MÜH. ODASI İSTANBUL ŞUBESİ 

---------------------------------

Dünyaya Bor Madeni Yetiştiremiyoruz

Murat Gülderen – Cumhuriyet Ekonomi Sayfası, 20.08.2008

Türkiye' de dünyaya 400 yıl yetecek kadar bor madeni olduğunu söyleyen ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, gelecek üç yılın madenlerini şimdiden sattıklarını; 2012'de 1 milyar dolarlık ihracat hedeflediklerini belirtti.

KÜTAHYA - Dünya bor rezervinin yüzde 70'inden fazlasına sahip olan Türkiye, borda, tekel olmak için düğmeye bas­tı. Borun diğer madenlerden daha az enerji sağladığını an­latmak' ve borun kullanım alanlarını genişlet­mek için çalışmalara başlayan uzmanlar, Türkiye'nin bu alanda tek söz sahibi ülke ol­masını hedefliyorlar. ETİ Maden İşlet­meleri bün­yesindeki bor madenlerinin ihracatta her yıl iki kat artış sağladığını söyleyen ETİ Maden İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Yılmaz, Türkiye' de dünyaya 400 yıl yetecek kadar bor madeni olduğunu söyledi.

Yılmaz, enerji tasarrufu an­lamında dünyada alternatifi olmayan bu madenle cam, seramik ve temizlik sanayilerinin dışında kullanım alanlarını ge­nişletmeyi hedeflediklerini kaydetti; Yılmaz "Türkiye'de 2,5 milyar ton bor rezervine sahibiz. 2003'te 518 bin ton üretim varken 2008 de 1 milyon 400 bin ton üretime ulaştık. Dünyadaki tüm bor rezervleri de' 4 milyar ton. Toplam bor tüketimi ise yalnızca 4 milyon ton. Önemli olan boru tüketebilen yeni sektörler oluşturup pazarı hızla büyütebilmek" dedi. Toplam üretimin yüzde 96'sı­nı ihraç ettiklerini anlatan Yıl­maz şöyle konuştu: "İhracatın yüzde 55'ini Çin' e kalanını ise Asya'dan Avrupa'ya dünya­nın 68 ülkesine yapıyoruz. Bu yıl 600 milyon dolar, dört yıl içerisinde ise 1 milyar do­larlık ihracat hedefliyoruz. 2007'deki karımızı 300 milyon YTL idi. Bu yıl bu rakamı 500 milyon YTL' ye çıkaracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder