22 Aralık 2008 Pazartesi

İzmir Balçova İnciraltı Kent Ormanı

video 

Güzel İzmir'in en güzel doğal yaşam alanlarından görülesi bir yer. İçerisinde, yüzlerce kuş türü için doğal yaşam alanı, spor yapmak isteyenler için harika bir ortam  ve yürüyüş yolları, piknikçiler için özel alanlar, amatör balıkçılar için avlanma alanları, yüzcerce bitki türünü barındıran botanik bahçesi, bir yanında izmir körfezi, karşısında Çatalkaya'nın tüm görkemiyle sizi selamladığı Dede dağı ve orman. İzmir'in ünlü imbatının sizi adeta okşadığı sahili ile Güzel İzmir'in mutlaka görülmesi gereken bir bölgesidir İnciraltı Kent Ormanı. 

Sizlere buraya özel teknik yada diğer ayrıntılı bilgileri sunacak değilim. O bilgileri belediyelerin yada kente özel web sayfalarının arasından nasıl olsa bulabilirsiniz. Ben sizlere, beni çok etkilediği için, bu güzelliği sizlerle paylaşmak istedim. Sizleri bu bölgeyle tanıştırmak için kısa bir görsel sunu hazırladım. Doğa, deniz, güneş, orman, görsel güzellikler., Hepsi ama hepsi birarada ve böyle güzellikler heryerde bulunmaz. 

Haydi o harika ortamı görmeye,  solumayı ve de izlemeye çağırıyorum sizleri. 

Dostluk dileklerimle. Dost kalın, dostlukla kalın.  
     .......................... 

İNCİRALTI İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehrin değişik bölgelerinde kent ormanı kurmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İzmir’in ilk Kent Ormanı, toplam 2 milyon metrekarelik düzenleme alanının 622 bin metrekaresi ağaçlandırılarak İnciraltı’nda oluşturuldu. 40 bin ağacın dikildiği İnciraltı Kent Ormanı, İzmirlilerin günün her saati kullandıkları, deniz ve yeşilin birleştiği bir ortamda spor, yürüyüş, gezinti ve piknik yapabildiği bir alana dönüştü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder